• "Every stage in the process has been thoroughly enjoyable; from initial design to installation. It was a very good experience and I would definitely recommend David L Douglas."

  • "Every stage in the process has been thoroughly enjoyable; from initial design to installation. It was a very good experience and I would definitely recommend David L Douglas."

  • "Every stage in the process has been thoroughly enjoyable; from initial design to installation. It was a very good experience and I would definitely recommend David L Douglas."

  • "Every stage in the process has been thoroughly enjoyable; from initial design to installation. It was a very good experience and I would definitely recommend David L Douglas."

  • "Every stage in the process has been thoroughly enjoyable; from initial design to installation. It was a very good experience and I would definitely recommend David L Douglas."

  • "Every stage in the process has been thoroughly enjoyable; from initial design to installation. It was a very good experience and I would definitely recommend David L Douglas."

  • "Every stage in the process has been thoroughly enjoyable; from initial design to installation. It was a very good experience and I would definitely recommend David L Douglas."

Our client’s property

Our client’s property is an architect-designed new house built on an elevated rural site overlooking the Eden Estuary and on towards St Andrews. It boasts large open living spaces with light and fresh high ceilings combined with extensive glass fenestration to maximise the breath-taking views from the house.

The Brief

Our client was looking for a kitchen, diner and living space for his new house. The room enjoys an uninterrupted view of the countryside looking over the Eden Estuary and would provide the focal point of the living space within the new house.

The fitted-furniture had to ensure that the room lived up to its purpose – being the room that most time would be spent in.
Our client was delighted when he met Les Waite, senior designer with David L Douglas, whom he felt really understood the brief and took a creative and pragmatic approach to the project.

The Solution

The design centres on the ergonomics and panorama of the room, uncompromising on detail throughout.
With a raised and fielded style door combined with traditional beaded inset frame, the furniture has been hand-crafted in light character oak, supporting the bright and spacious feel within the room.

The furniture blends a range of clever storage solutions with a collection of stunning cabinetry including 2.3m tall units, integrated pantry, glass cabinets and open shelves. Complementing the furniture superbly is the light River Gold granite worktop finished in 30mm with a double bevel edge complete with splash back, upstand and bespoke sill.

The island boasts a number of stunning features including a curved seating area, recessed plinth, integrated cooker and curved granite worktop.
The project was made complete with the addition of a complementary sideboard cabinet with contrasting features including distressed oak and finished with traditional peg detailing.

The Result

Our client commented: “I can’t emphasise enough how much I enjoyed the experience with David L Douglas. Les made some great suggestions and was able to work these up there and then at the design stage, this was a big plus point for me. Other providers were no where near as proactive as Les in working through the changes there and then.”

He added: “Every stage in the process has been thoroughly enjoyable; from initial design to installation. It was a very good experience and I would definitely recommend David L Douglas.”

Request a Brochure

Our new mini brochure is now available. To receive your complementary copy please fill out the form below.

BY REGISTERING YOUR DETAILS WITH US YOU ARE AGREEING TO RECEIVE UPDATES FROM DAVID L DOUGLAS. YOUR DATA WILL NOT BE SHARED WITH ANY THIRD PARTIES AND YOU CAN UNSUBSCRIBE AT ANY TIME BY CLICKING ON THE LINK PROVIDED IN OUR EMAILS, OR BY EMAILING INFO@DAVIDLDOUGLAS.COM


What Our Clients Say